در ۶ ماه نخست امسال ثبت شد؛
تسهیل تردد ۲۳ هزار خانوار روستایی با ساخت و بهسازی راههای روستایی
مدیرکل ساخت و توسعه راههای فرعی و روستایی سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای از تسهیل تردد ۲۳ هزار و ۱۶۰ خانوار در روستاهای کشور با ساخت و بهسازی راههای روستایی با اعتباری بیش از ۵۹ هزار و ۴۲۰ میلیارد ریال خبر داد.
به گزارش
خودروکار - از وزارت راه و شهرسازی، «علی خانقایی» افزود: ساخت و بهسازی راههای روستایی کشور با اعتباری افزون بر ۵۹ هزار و ۴۲۰ میلیارد ریال در نیمه نخست امسال، موجب برخورداری و تسهیل تردد ۲۳ هزار و ۱۶۰ خانوار روستایی در نقاط مختلف کشور شده است.
مدیرکل ساخت و توسعه راههای فرعی و روستایی سازمان راهداری و حملونقل جادهای ادامهداد: این عملیات شامل زیرسازی ۲ هزار و ۹۱۰ کیلومتر راه، ساخت یکهزار و ۶۸۵ دستگاه ابنیه فنی و آسفالت یکهزار و ۷۲۸ کیلومتر راه بوده است.
وی بیانداشت: با توجه به فعال بودن یک هزار و ۱۲۵ پروژه به طول پنج هزار و ۴۲۶ کیلومتر در سطح کشور، هدفگذاری اجرای رویه آسفالت ۲ هزار و ۷۵۰ کیلومتر از راههای روستایی بالای ۲۰ خانوار در سطح کشور انجام شده است که بیانگر تحقق ۶۹ درصد از هدفگذاری است.
خانقایی گفت: پیشبینی میشود آغاز فرایند توزیع قیر راه روستایی بند «ک» قانون بودجه سال ۱۴۰۲ موجب تسریع در بهرهبرداری از مسیرها شود.
وی درباره عملکرد سال ۱۴۰۱ نیز اظهار داشت: با توجه به هدفگذاری انجام شده در سال ۱۴۰۱ برای ساخت، بهسازی و آسفالت ۲ هزار و ۵۰۰ کیلومتر از راههای روستایی بالای ۲۰ خانوار در سطح کشور بر اساس عملکرد احصاء شده در پایان سال، زیرسازی چهار هزار و ۳۶۲ کیلومتر از راههای روستایی به همراه ساخت سه هزار و ۴۵ دستگاه ابنیه فنی اجرا شده است که رویه آسفالت ۲ هزار و ۹۰۱ کیلومتر از مسیرها با هزینه ۹۹ هزار و ۶۵۰ میلیارد ریال در سطح کشور تکمیل و سبب بهرهمندی ۷۲ هزار و ۵۲۵ خانوار (واقع در مسیرها) و تسهیل در تردد ۴۱۹ هزار و ۱۰ خانوار روستایی (گذرنده از مسیرها) را فراهم کرده است.
تعداد کل روستاهای موجود در سطح کشور ۹۷ هزار و ۵۳۸ پارچه است که از این تعداد ۳۹ هزار و ۴۶۵ پارچه آبادی دارای بالای ۲۰ خانوار بوده و از تعداد مذکور نیز نزدیک به ۶ هزار و ۳۱۱ پارچه آبادی فاقد دسترسی کامل آسفالته به شبکه راههای کشور هستند.
برای بهرهمند کردن آبادیهای یاد شده از راه روستایی، پیشبینی میشود که نیاز به ساخت ۲۸ هزار و ۶۳۹ کیلومتر راه روستایی باشد که باتوجهبه قرارگیری ۶۳ درصد مسیرها در مناطق کوهستانی، ساخت آن نیازمند تامین اعتبار به میزان ۲۸۰ همت (هزار میلیارد تومان) خواهد بود.
بر اساس آمار کنونی، شاخص برخورداری روستاها باتوجهبه تعداد روستاهای بالای ۲۰ خانوار در سطح کشور نزدیکبه ۸۴ درصد است.